YogaBien

Serieus? een blog over yoga?! Ja daarom maak ik dus een blog over yoga, mediteren en mindfulness. Dat grijze-wollen-sokken imago dat zweverige gedoe dat is het dus juist niet. Yoga en meditatie zorgen ervoor dat je down-to-earth ben en blijft! Met twee benen op de aarde en je bewuster laten zijn van je lijf dat is het mooie van Yoga…. Tenminste dat vind ik…. Sabine.

Sabine~ getrouwd met Arjan~ 2katten~gezelligheid~creatief~fotograferen~puppyIndy~bloggen~yoga~lezen~sporten~mandala tekenen~koken~schrijven

~Bien~
zoals hierboven al is beschreven vind ik veel dingen leuk om te doen. Ben erg graag creatief bezig, op welk vlak dan ook. Van schrijven tot website bouwen maar ook aan tafel met kleurpotloden in de weer, zeepjes gieten en kaarten maken.
Daarnaast vind ik het heerlijk om te sporten. Positief met mijn lichaam bezig zijn vind ik belangrijk. Het is niet alleen gezond maar ook noodzakelijk.
Ik ben in “bezit” van twee chronische ziektes. Mijn lichamelijk conditie moet gewoon goed zijn.
Ik heb altijd gesport en veel gesport. Jarenlang step aerobic gedaan, hardlopen, jazzballet en ineens kreeg ik meer last van mijn astma.
Van veel sporten naar soms de trap in mijn eigen huis niet meer op kunnen lopen en aan zware prednisonkuren zitten.
Toen begon mijn jarenlange zoektocht naar sporten die bij mij passen en die ik vol kon houden.
Zo’n 15 jaar geleden ontdekte ik yoga. In al die jaren van yoga beoefenen heb ik veel over mezelf geleerd o.a. mijn grenzen te bewaken, mijn lichaam weer leren voelen en accepteren wat ik wel en niet kan. Het heeft me veel gebracht, zelfacceptatie en ik heb mijn zelfvertrouwen weer terug. Door dit alles besefte ik inmiddels dat yoga geen sport is, het is een levenswijze. In afgelopen jaren ben ik steeds meer gaan bestuderen wat yoga precies inhoud, de opleiding die ik nu mag volgen is een logische stap voor mij.
Het werd mijn doel om wat yoga mij gegeven heeft door te geven aan mensen, de oosterse wijsheden brengen met westerse nuchterheid.

~Yoga~
Momenteel ben ik bezig met een yoga opleiding. Deel 1 heb ik met een positief resultaat behaald en mag me officieel PowerYoga docent noemen. Maar ik wil mezelf nog verder ontwikkelen en ik ben nu bezig met deel 2 van de opleiding. Verder heb ik een aantal cursussen gedaan en mag ik Reiki en Massages geven, ook heb ik de cursus Aura/Chakra healing gedaan en ben van mening met deze veelzijdigheid de mensen in mijn toekomstige praktijk beter van dienst te kunnen zijn. Ja want dat is uiteindelijk mijn grote droom een eigen Yoga en Massage praktijk aan huis.

Elke week zal hier een nieuw artikel verschijnen over mijn weg naar mijn eigen Yoga & Massage praktijk aan huis. Mijn ervaring met het hebben van astma en endometriose in combinatie met Yoga en mindfullness, en over Yoga in het algemeen. Natuurlijk komen ook mijn hobby’s voorbij die voor mij erg belangrijk zijn.

Sabine Knoester

 

 

20140111_151430-001

Het lijkt altijd onmogelijk, totdat het is gedaan

Nelson Mandela