De wet van de aantrekking

De wet van de aantrekking.

Ik geloof heel erg in de wet van de aantrekking.
Sommige mensen die kunnen dit niet begrijpen. Aangezien ik best veel tegenslagen heb gekent en heb meegemaakt, heb ik dat dan zelf gewild en zelf gecreeerd?

Allereerst wat is de wet van de aantrekking? Deze universele wet is gewoon een feit waar vele geleerden zich vroeger al mee bezig hielden. Alles bestaat uit energie en energie trekt energie aan. Zo simpel is het eigenlijk, niks ingewikkelds aan. Je moet het alleen niet willen uitpluizen en echt tastbaar bewijs van willen hebben. Je moet jezelf zien als een soort magneet. Vooral de leringen van Arbraham Hicks vind ik erg interessant.

Hoe heeft deze wet mij geholpen?

Ik ben er heilig van overtuigd dat de wet van de aantrekking ondanks alle tegenslagen mij ook enorm heeft geholpen. En ik denk dat daar het punt zit. Zo ook mijn tumor op mijn eierstok die in December 2013 werd ondekt en in Januari 2014 door middel van een grote buik operatie is verwijderd. Jeetje, heb ik dat dan gewild, heb ik mijn energie zo ingezet dat ik een tumor heb gekregen? NEE, het antwoord is simpelweg nee. Soms heb je gewoon pech in het leven.
Wat wel heeft geholpen is mijn overtuiging dat het geen kwaadaardige tumor was. Ik voelde het in mijn hele wezen en ik was ervan overtuigd. Ondanks wat de artsen na verschillende onderzoeken mij vertelde. Ik stond er positief in het kon geen kwaadaardige tumor zijn zoals de artsen zeiden.
En wat bleek, het was een wonder die de artsen hebben versteld doen staan dat mijn voorspelling uitkwam, het bleek een goedaardige tumor te zijn. NU kan niet elke kankerpatiënt dit denken en voelen en al helemaal niet zichzelf verwijten dat de kanker de schuld is van de verkeerde intentie. Soms heb je gewoon enorme flinke ellendige pech!

Verwerken & Herstel

De wet van de aantrekking helpt ook bij herstel, het helpt ook bij verwerking. Ik was stil gaan staan en heb bij mezelf gedacht wat wil het universum mij leren? Want ondanks dat het een goedaardige tumor bleek waren er ook wel negatieve gevolgen. Zo kregen we na de operatie te horen dat we geen kinderen meer konden krijgen. Allereerst was ik daar niet zo mee bezig, ik was bezig met overleven en beter worden na de zware operatie en de zware hormoonbehandelingen daarna. Maar later begint het toch in te dalen dat we geen kinderen kunnen krijgen. Wat in principe een heel zwaar iets is wat je even te verwerken krijgt. Constant wordt je ook geconfronteert met baby’s, met mensen die zwanger raken en alles rondom zwangerschap. Ik zal dat nooit mogen beleven. Ondanks dat we onze moeilijke momenten hebben zijn we er ook van overtuigd dat het zo heeft moeten zijn. We zijn van mening dat er iets op ons pad komt waaruit duidelijk wordt waarom wij geen kinderen kunnen krijgen. Wij hebben een ander doel gekregen in dit leven, misschien wel groter en belangrijker dan we ooit voor ogen kunnen hebben. Ondanks het onbegrip waar we ook tegenaan lopen, helaas praten er weinig mensen met ons erover. Of de lelijke opmerkingen die we van mensen hebben gekregen want het blijft zeer doen, er is geen plek voor ons verdriet met vader en Moederdag met de feestdagen….maar we redden het samen wel! Dankzij onze liefde voor elkaar en de beleving dat we een doel hebben in dit leven dat misschein wel groter is dan ouderschap zelf. Blijft het toch jammer, erg jammer dat mensen er geen begrip voor hebben en dat het onderwerp altijd heel bizar gemeden wordt. Of dat mensen die uiteindelijk wel kinderen hebben gekregen erg dramatische kunnen doen en denken te weten waar wij doorheen gaan (enorm irritant!!)

Boos op het universum?

Of ik nu boos ben op het universum en de wet van de aantrekkingskracht, nou nee! Ondanks dat het soms moeilijk is heb ik vooral mezelf en onze relatie leren kennen. Erachter gekomen dat we er sterker uit zijn gekomen, dichter naar elkaar zijn toegegroeid en veel liefde voor elkaar hebben. Ik ben mezelf aan het ontwikkelen en heb daar nu de ruimte en de tijd voor. Ik denk dat dit de les van het universum is en ik ben er dankbaar voor. En er zijn zoveel mooie dingen in het leven die nu op ons pad komen, dat ik me realiseer dat ouders worden niet zaligmakend is en er meer is in het leven. Ik ben dankbaar DAT ik nog leef!
Het is ook maar hoe je tegen het leven en tegenslagen aankijkt. Iedereen krijgt te maken met tegenslagen in het leven, de ene wat heftiger dan de ander. En het gaat niet om de tegenslagen zelf, maar de manier waarop je er tegenaan kijkt en hoe je er zelf mee omgaat.

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *