Hobby …zentangle

2015-03-12_14.45.50

Ik heb veel verschillende hobby’s. Dat is mijn uitlaatklep, mijn manier om me te ontspannen. Zeker wanneer ik lichamelijk niet veel kan omdat ik een slecht dag/week heb. Ik kan dan mijn hele ziel en zaligheid erin kwijt. Ik ben wel het liefst creatief bezig.

Ik ben de afgelopen dagen bezig geweest met deze tekening. Een Zentangle. Wat is een Zentangle??

 

Tangle in het Engels betekent ‘wirwar, knoop’ maar ook wel ‘omarming’.
En ‘zen’ is genoemd naar de Japanse vorm van Boeddhisme:  je zoekt naar leegte, wijsheid en stilte, zoals Boeddha dat óók deed.
Hoe ingewikkeld Zentangles ook lijken, zij zijn eenvoudig te tekenen met simpele, herhalende lijnen. Op die manier is het mogelijk om met ontspannen aandacht iets moois te creëren.
Zoals je ziet is een Zentangle een pentekening opgebouwd uit eenvoudig te tekenen lijnen, die samen patronen vormen. Door elke lijn bewust te tekenen, verhoogt het tekenen van een Zentangle de aandacht.

2015-03-12_14.56.07

Ik begin meestal door gewoon lijnen te tekenen. Vanuit daar ga ik de vlakken vullen met verschillende patronen. Het fijne van een Zentangle tekening is dat je er niet echt over hoef na te denken. Ik begin gewoon en kan zo een hele pagina vullen met allerlei patronen. Het is heerlijk om te doen!

2015-03-12_14.57.19

 

2015-03-12_14.45.50

Liefs Bien

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *