Mijn Hobby Mandala tekenen & Zentangle

Het heeft op het eerste gezicht niks met yoga en meditatie te maken zou je denken. Maar stiekem toch ook weer wel!!
Mandala betekend wiel of cirkel, oneindigheid.
In de oorspronkelijke vorm van de mandala zoals toegepast in het Hindoeïsme en Boeddhisme bestaat de mandala uit magische diagrammen waarbinnen afbeeldingen van goden en symbolen voorkomen. Deze mandala’s dienen als hulpmiddel om te mediteren. Hierdoor kan inzicht verkregen worden in bepaalde wijsheden. Zo draagt de mandala onder andere bij tot de inwijding van de monnik.
De mandala werd ook vaak als basis binnen de architectuur gebruikt.

Een mandala bestaat vaak uit een basis cirkel die meestal is opgevuld met geometrische vormen, lijnen, symbolen. De monniken gebruiken mandala dus als meditatie, en terwijl je aan het tekenen en/of kleuren ben zal je begrijpen waarom. Ik wordt er erg rustig van en het helpt me enorm om te ontspannen.

Ik heb al eerder een blog geschreven over mijn hobby Zentangle tekenen. Hierin beschrijf ik onder andere wat dit inhoud en wat dit voor mij betekend. De laatste tijd ben ik vooral bezig met een combinatie van beide, wat me erg uitdaagd en vooral lekker ontspant.

Hieronder plaats ik een aantal van mijn nieuwste projecten.

20160331_092553_wm

20160330_101001              20160331_101902_wm

 

 

20160322_080012                               20160322_142711

 

All site content is the copyright work of Yogabien unless otherwise stated. Please don’t copy my original designs.

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *